Parhaat karting-radat ulkomailla

Eri puolilta maailmaa löytyy mahtavia karting-ratoja kilpa-autoilun harrastamiseen. Koska kyseessä on mukava koko perheen harrastus ja monet radoista sijaitsevat myös muutenkin mielenkiintoisissa paikoissa, kannattaakin harkita hieman erilaista lomaa ulkomailla kartingin parissa. Erityisesti, jos tuntuu, että tavalliset rantalomat eivät enää oikein tarjoa elämyksiä ja olette vannoutuneita moottoriurheilun ystäviä, kannattaa suunnitella yhteinen lomamatka karting-ratojen lähettyville.

Upeita ratoja löytyy eri puolilta maailmaa, kuten Pohjois-Amerikasta, Uudesta-Seelannista, Lähi-Idästä ja tietysti myös lähempää Euroopastakin. Osa paikoista sijaitsee turistikeskusten lähettyviltä, joten mahdollista on myös yhdistää vauhtiloma rantalomailuun. Useat maailman parhaat karting-radat ovat samalla myös kansainvälisten kilpailujen keskuksia. Esimerkiksi monia legendaarisia Formula-ratoja löytyy karting-ratojen liepeiltä.

Jos tuntuu, että matkabudjetti ei anna myöten lähteä esimerkiksi Uuteen-Seelantiin, myös lähempää Euroopastakin löytyy pitkiä ja nopeat vauhdit tarjoavia ratoja. Erityisesti Ranska, Englanti ja Italia on tunnettu hyvistä ratakomplekseistaan, mutta myös vaikkapa Monacosta löytyy hyvät puitteet lajin harrastamiselle.

Kartingrata monacossa

  1. Lydd Kart Circuit

Sijainti: Trent, Englanti

Englannissa sijaitsevaa, upeaa Lydd Cart Circuitia pidetään yhtenä maailman parhaimmista karting-radoista. Täältä löydät myös viralliset kilpailuradat, jotka ovat 1,9 kilometriä pitkät. Lyddissä järjestään säännöllisesti myös kansainvälisiä kilpailuja ja monet maailman kuuluisimmat formulakuskit  ovat osallistuneet kilpailuihin täällä. Halutessa voitkin yhdistää lomailullesi kansainvälisen tason kilpailujen katsomisen sekä oman harrastuksen mikroautoilun parissa.

Karting-ratoja on vuokralla myös harrastajille, vuokrapakettien hinnat ovat alkaen 20 puntaa. Paketteja on tarjolla monen ikäisille aina 6-8-vuotiaista, 7-13 ja 13-16 vuotiaisiin. Alle 16-vuotiaat voivat ajaa radoilla vain aikuisen läsnä ollessa. Aikuisille on oma hinnastonsa, ja edullisimmin pääset radoille 35 punnalla. Lisätietoa löydät Lydd Kart Circuitin kotisivuilta.

  1. Kart Kountry

Sijainti: Sheperdsville, Kentucky

Yhdysvaltain Kentuckyssa sijaitseva Kart Kountry tarjoaa vauhtia maailman pisimmillä karting-radoilla. Kohdetta markkinoidaan koko perheen viihdekeskuksena, jossa voi myös viettää ikimuotoisia syntymäpäiviä. Upeissa maissa kiemurteleva vauhtirata on vain yksi Kart Kountryn vetonauloista. Lisäksi alueelta löytyy muun muassa Mini Golf –rata, pelihalli ja lampi, jossa voi harrastaa polkuveneilyä.

Kentucky on muutenkin mukava matkailukohde lapsiperheille, josta muun muassa löytyy maailman suurin tippukiviluola. Kentucky on myös Yhdysvaltain ensimmäisen presidentin Abraham Lincolnin syntymäkaupunki.

  1. Dubai Kartdrome

Sijainti: Dubai, UAE

Dubaista löytyy yksi maailman upeimmista ja nopeimmista karting-radoista. Löydät alueelta sekä sisä- että ulkoratoja, joissa voit viettää ikimuistoisen päivän perheesi kanssa. Ratoja voivat käyttää yli 7-vuotiaat lapset vanhempiensa seurassa. Täältä löydät korkeatasoisten ratojen lisäksi myös laadukkaat ja turvalliset Honda-moottoreilla varustellut mikroautot, jotka takaavat nopean ja tasaisen kiihtyvyyden. Täällä kuljettajat käyttävät digitaalisia, reaaliaikaisia karttoja, joista näkee selkeästi muun muassa kierrosajat. Voit vuokrata Kartdromelta kaikki varusteet aina puvuista, kypäristä ja käsineistä lähtien.

  1. Fastimes

Sijainti: Indianapolis, Indiana

Vaikka Fastimes ei ole maailman suurin tai nopein rata, kyseessä on kuitenkin monipuoliset palvelut omaava kompleksi, josta löytyy laadukkaat sisäradat. Indianapolis on Yhdysvaltain tunnetuimpia mikroautoilukohteita, ja Fastimes on viihdyttänyt perheitä jo 15 vuoden ajan. Alueelta löytyy 900 metrin pituinen rata, jolla voi ajaa jopa 60 kilometriä tunnissa.

  1. Jim Hall Track Time

Sijainti: Ventura, Kalifornia

Jim Hall tarjoaa vauhtia ja hauskoja tilanteita koko perheelle Kalifornian lämmössä. Radat on pinnoitettu asfaltilla ja niistä löytyvät niin nopeat kuin hitaatkin osuudet. Rata avattiin keväällä 2017 ja se tarjoaa monipuoliset palvelut niin jäsenille kuin muullekin yleisölle. Jim Hall Racing Club –jäsenet kuitenkin pääsevät osallistumaan moniin erityistapahtumiin ja kilpailuihin, kun taas ei-jäsenet voivat vuokrata rataa vain tiettyinä päivinä. Jim Hall Track Time kunnostaa ratojaan säännöllisesti ja näin se pystyy tarjoamaan turvalliset ja laadukkaat puitteet lajin harrastamiselle.

  1. Mosport International

Paikka: Bowmnaville, Ontario

Mosport International Raceway on Kanadassa sijaitseva suuri moottoriurheilukeskus, josta löytyvät radat myös Kartingin harrastajille. Tällä kuuluisalla radalla on järjestetty aikoinaan Kanadan Grand Prix –kilpailut Formula 1 –sarjassa. Alueelta löytyy myös suosittu karting-rata, jossa pääset itsekin mikroauton rattiin kokemaan vauhdin hurmaa.

  1. Extreme Indoor Karting

Sijainti: Itä-Tamaki, Uusi-Seelanti

Myös Uudesta-Seelannista löytää tasokkaat puitteet karting-urheilun harrastamiselle. Radoille pääsevät ajamaan aikuisten lisäksi myös lapset, joille on omat hinnastonsa. Lasten hinnastot on määritelty sekä iän että pituuden mukaan, ja yli 13-vuotiaille ja 140 cm pitkille sekä yli 6-vuotiaille ja 120 cm pitkille on omat hinnastonsa. Paikka on 15 vuotta vanha, ja on alueensa merkittävin karting-urheilun keskus.

  1. The Monticello Karting

Sijainti: Monticello, Florida

Monticellon radan on suunnitellut kuuluisan Formula 1 –kuskin Juan Pablo Montoyan isä Pablo Montoya. Kyseessä on yksi maailman suurimmista karting-radoista tarjoten vauhtia 1,6 kilometrin pituudella. Radoilla ajetaan myötäpäivään ja osaa radoista käytetään ajo-opetukseen.

  1. Team Monaco

Sijainti: Monaco

Moottoriurheilun ja vauhdin ystävät ovat päässet ajamaan tällä sisäradalla vuodesta 2014. Rata sijaitsee Pêcheursin moottoriurheilukeskuksen alueella ja sen pinta-ala on 3 000 m². Radat ovat avoinna kaikille yli 12-vuotiaille, joiden pituus on yli 1,35 metriä. Radat ovat avoinna joka päivä kello 18 asti aina myöhään yöhön saakka.